четвъртък, август 20, 2009

Запознай се с Them Crooked Vultures - новата супергрупа!

В Them Crooked Vultures няма нито един случаен човек. Проекта е дело на познати имена от бандите Led Zeppelin, Foo Fighters и Queens Of The Stone Age.

Само по себе си, горното изречение трябва да ти е достатъчно, за да разбереш, че работата е сериозна. Същото мислят и малцината, които вече успяха да ги видят на живо. По принцип, концертите им са доста тайни, случват се на места, с малък капацитет на залите и се провеждат на един дъх.

Ако си достатъчно любопитен - можеш да разгледаш клиповете в мрежата, но качеството на звука няма да ти хареса.

Добрата новина е, че Them Crooked Vultures се грижат да ни държат в напрежение.

В началото на август, в интернет бе пуснат 14-секунден откъс от песента им “Nobody Loves Me And Neither Do I“. Тези дни бандата пусна малко повече. Освен, че увеличи броя на секундите, показа и кадри от работата им в студио.

Във видеото ясно се виждат Dave Grohl (Foo Fighters), John Paul Jones (Led Zeppelin) и Josh Homme (Queens Of The Stone Age), които се забавляват, работейки заедно.

Снощи те направиха втория си изненадващ концерт в Амстердам само пред 1000 души. Първият им такъв се случи на 10 август в Чикаго, а вече се носят слухове за подобна изява и в Англия.

България едва ли ще е в списъкът им в близките години, за това, едиснтвеното, което ни остава, е да чакаме излизането на неозаглавеният им албум, който ще се появи на пазара в незнаен ден и незнаен час.