петък, февруари 11, 2011

Чао, чао Мубарак!

Uninstalling dictator ... 100% complete ██████████████████████████████

Сега трябва да се реши проблема с "Muslim brotherhood" иначе при новата инсталация като нищо ще се появи друга грешка:

"You don't have enough memory to install Democracy on your computer. Please contact your system administrator or send an error report on military@egypt.com"

Така или иначе Революцията в Египет ще се запомни с идеята за "мирна революция" - ново понятие, което беше почти успешно приложено там.

Случващото се в Египет и отзвука сред музикантите*

egypt-jan25

В последните няколко дни редица изпълнители, вдъхновени от Египетската революция, написаха набързо и качиха в интернет песни, посветени на кървавите събития в родината на фараоните.

Днес към този списък се включи и провалилият се в политическата си кариера Wyclef Jean, който миналата година не бе допуснат да се кандидатира за президент на Хаити, поради малката бюрократична пречка, че не е живял в последните 5 години преди изборите в Хаити.
Сега, за щастие, Wyclef Jean се е посветил на това, което умее най-добре - да създава музика и го доказа за пореден път днес.

След редица постове в подкрепа на протестите в Египет, които Wyclef Jean написа в профила си в Twitter в последните няколко часа на днешния ден, той пусна и клипа на песента "Freedom", за която казва, че е посветена на "египетския народ"



За негово съжаление, той не е първият музикант, който се залови да прави музика, посветена на кървавите събития в Египет, които започнаха на 25 януари.

Тези дни в YouTube бяха качени още 2 песни, засягащи египетските събития. Те станаха и нещо като химни в каналите в Twittert #Egypt и #Jan25, от които цял свят научава какво се случва в Египет в момента.

Ето ги и тях:

Ryan Kralik - The Egypt Riot


Omar Offendum, The Narcicyst, Freeway, Ayah, Amir Sulaiman - #Jan25 Egypt


Междувременно, днес са най-масовите протести в цял Египет.

Последните новини от Al Jazeera и Al Arabiya, цитирани от Reuters и редица големи световни медии съобщават за огромно напрежение в страната. В момента над 15 000 души са обградили сградата на държавната телевизия на Египет, а малко по-рано бе пусната неофициална информация, че президентът Hosni Mubarak е напуснал столицата Кайро.

____________
* Това е статия, която написах за WebRadio.bg