сряда, април 11, 2012

Няма място за приказки по време на страстната седмица 3/5


В третия ден на страстната седмица, 2012 години след раждането на Христос, новините в България бяха странни.

Имаше странни идеи за сребърния фонд, предложения да се отнема шофьорската книжка на гражданите, които не са си внесли здравните осигуровки и не на последно място - новината за построяването на 7 блок на АЕЦ Козлодуй.

Направиха се и някои промени в Закона за защита на животните, а министър Миро Найденов, освен, че бе обявен за един от министрите с най-висок рейтинг в страната ни, обяви на всеослушание, че що се отнася до кучетата - той ще си "носи кръста".

Ако наистина е така - очакваме той да бъде разпнат този петък. Или поне - да му приемат неподадената (все още) оставка.
И като стана дума за министри се сетих как преди време, обичаният от всички премиер Бойко Борисов заяви по повод една странна случка с прасе в дискотека, че "който мъж не е заклал прасе поне веднъж през живота си - не е никакъв мъж".

И понеже тази седмица съм твърдо решена да ви доставям необходимата доза кръв, избрах описаната в най-дребни детайли традиция по колене на прасе.

Тя е разказана с много снимки и смятам, че е редно да бъде уважена, защото става дума за традиция. Българска народна традиция.

Моля, заповядайте! И не забравяйте две неща:

1 - утре ще има поредна доза топла, наситена и лепкава кръв
2 - границата между днешното: "Да изтрепем помиярите" и (твърде-вероятното утрешно) "Да изтрепем мангалите" е по-тънка от лед.