четвъртък, август 05, 2010

Не очаквай скъпи коли в новия клип на Kanye West. По-добре си припомни кой е Микеланджело!

Ако често надничаш в блога на Kanye West сигурно ти е направило впечатление, че той се вълнува от почти всичко.

При това без изключение.

Сега, тази негова склонност е уловена безупречно от човек, който го познава от много скоро.

Става дума за човекът, създал шедьовър, който ние ще омаловажаваме наричайки го "новия клип на Kanye West към Power".

Нужно е само да хвърлиш поглед на мейкинга, за да ти стане ясно, че този клип не е обикновен клип. Той сам по себе си е произведение на изкуството. А дали всички ще го оценим като такова - времето ще покаже.

Самият клип се очаква след броени часове да бъде представен на света, затаил дъх, за да види дали наистина Marco Brambilla е успял да съживи образите на Микеланджело от Сикстинската Капела.

Самият Marco Brambilla е абсолютен аматьор в правенето на клипове. т.е. това е неговият дебют. Ето какво казва самият той за клипа:

""Kanye е много по-свързан със света на изкуството, отколкото всеки друг музикант, за това си помислих, че за мен ще е интересна възможност да работя с човек, който е наясно колко далеч може да се стигне с експеримент. Много от хората ще ти кажат, че биха искали да направят някакъв експеримент, но след това всичко се обръща в комерс. Никога до сега не съм правил видеоклип и едно от първите неща, които казах на Kanye е, че не ми е интересно да правя видеоклип, но ако иска да работим над нещо, което може да се нарече експеримент - с удоволствие бих се заел с тази задача, защото наистина харесах песента!""

Първи кадри от клипа:



Кадри от работния процес: