четвъртък, март 15, 2012

Образът на глупостта

Това е един значим и важен текст. Написан е лично от мен. Никой не ме е молил да го правя, а и никога не би ми хрумнало да пиша по този начин. Но след днешната публикация на facebook страницата на списание Интро, в което Мария Илиева се пита и си отговаря сама на некои въпрости относно живота, Вселената и всичко останало - реших и аз да се пробвам. Белким ме публикуват и мен у списанието. Пък знам ли - може и на корица да ме турат?
Какво е изкуството?

Изкуството, Марче, е оная работа, дето старите хора викат: "Де го чукаш, де се пука". Когато бях малка си записвах това изкуство също като теб - на аудиокасети на магнетофона. Така го виждах аз тогава туй нещо - изкуството. Освен това имах жалки опити да се сприятеля с Пикасо в гимназията, ама не ни се получи връзката. Тоя е голем женкар ша знаеш и половината му женички или са полудели или са се обесили. Та за това го отрязах овреме.

За facebook и коментарите ми:
Маргарит Иванов да извинява.

За ACTA:
Е, да му се не види. На тоя, първия протест беше такава лудница, че мама не ме видя по телевизора. На втория не ходих, щото бях на село и се учех да квася мляко.

За пиратството:
Ей, тоя Джони Деп е голем. Ама по-голем от него е Кийт Ричардс - баща му! Една година старчето взе, че прекалил с коката и падна от една палма. На главата си падна и оцеля, бе! После каза, че обезболяващите дето му биели, за да си оправи главата били по-яки от повечето наркотици, които е опитвал. Голем е Кийт Ричардс и за друго - щото му дреме на гъза за пиратството.

За митовете по темата "Феновете не могат да си го позволят". 
Муцо, аз мога, ама лекарите ми не дават да си го позволявам, щото било, видиш ли, опасно за живота и здравето ми. Давали ми били само първия ти дует с Графа да слушам. Друго ми не дават...

За YouTube и торентите:
К'во за тях? Идеални са! Е го - тия от google взеха, че вдигнаха качеството на клиповете. Торентите скоро стават магнети и всичко ще си е пак на 6. Стига ротора и статора да сработят като хората. Айде гледай си работата. Повече нема ти отговарям, щото ми се качи на главата, а и имам работа да върша.

Е го - хубавото млеко от село се превари и са извара че го праим. Ай със здрава и с народно творчество! И между другото, Азис ми стана симпатичен след последния 8 март във видинската община.