петък, март 18, 2011

So Long, and Thanks for All the Fish!


Колкото повече общувам с животните - толкова повече се отвращавам от хората.

Какво ѝ трябва на котката?
Храна, пясък, драскало и удобно и високо място за дрямка.

Какво му трябва на кучето?
Храна, парк за тичане, пръчка за гонене и удобно място за дрямка. Дори не е нужно да е на високо.

Какво му трябва на човека?
Човека има нужда от всичко. От всичко, което е видял в съседите, например. И ако може - двойно и тройно, че да има и за децата.

Вчера, Младежа ми разказа за Толстоистите. Това е българско движение на група от хора, които с днешна дата могат да се определят като "зелени анархисти вегани". Където и да се заселят, обаче, неминуемо имали проблеми с местните. Защо ли?

Защото живеели скромно, произвеждали сами храната си, не вкусвали животински продукти и не приемали парите като разменна монета. Когато им трябвало нещо - разменяли своя продукция за него и така преживявали мирно и тихо от 1906 в Белоградчишко, та чак до 40-те години на 20 век.

Какви им били проблемите ли?
Според съседите им по местоживеене (разбирай местните, в селата, в които се заселвали Толстоистите), основният им проблем е, че не пиели. ФАКТ!

Не вкусвали грам алкохол! И имали неблагоразумието да живеят в Северозападна България. Това била и основната причина да ги гонят от земята, която чрез заеми купували.

Имало и по-весели случки. Когато произвеждали повече продукция от това, което им било необходимо Толстоистите отивали на пазара, нареждали я, и я продавали без продавач - само с цена на листче и ... кой-колкото даде.

Познайте какво се е случило!
Точно така - местните разграбвали стоката и им се подигравали.

Стига за Толстоистите. Те бяха по-скоро като контрапункт на това, което се случва в днешно време не само в страната ни, но и по цял свят.

Даже бих казала, че на фона на случващото се в света, България е абсолютно незначителна. Дори и с географското си положение.

Япония я сполетя ужасна стихия. Трагедия. Много хора останаха без нищо, но въпреки това си помагат един на друг и помолиха медиите по цял свят "да спрат да хиперболизират".

Представяте ли си? Половината им държава е в кал до кръста, има десетки хиляди жертви, стотици хиляди са останали само с дрехите на гърба си и всички тези хора казват ДА НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАМЕ! За 3 дни си оправиха сринатите магистрали, всички бачкат здраво, за да може нормалният им ритъм на живот да се върне колкото се може по-скоро.

Докато целия останал свят приказва как Япония ще преживее нов Чернобил, японците работят. Там е разликата между тях и нас. Ние приказваме - те бачкат.

Оу, за малко да забравя! Либия!
Тази сутрин дойде новината от ООН (Организацията на Обединените Нации), че щели видите ли, да защитават мирното население в Либия с бомби. Куул, а?

Същия стар, изтъркан сценарий. Къде са Ирак в момента? Какво става там, някой има ли представа? И там ги защитаваха с бомби, а управниците им се крият по бункерите и не смеят да излязат на дневна светлина.

А къде е Афганистан?

И защо така изведнъж най-добрите приятели на Кадафи първи изявиха желание да си изсипят бомбите в Либия? Какво стана? Кадафи да не им е спрял кранчето?

Лицемерието на "великите сили" е несъизмеримо с нищо друго, освен с алчността им за сфери на влияние.

Сега, в Египет поддръжниците на "демократичната революция" ще им приватизират Пирамидите, а в Либия...

В Либия ще сринат всичко до земята, но след това няма да засадят картофи.

Напротив - след това ще почнат едни заеми, едни "инвестиции" и оцелелите след двойните бомбардировки - тези на "защитниците им" и тези на режима на Кадафи ще трябва да плащат с поколения. И защо?

Защото лицемерните "велики сили" пазеха "мира" в Либия с помощта на техния циркаджия, дето си е опъвал шатрата във всеки голям град по света.

И какво стана? След повече от 40 години "видяха", че приятелчето им се отнася "жестоко" с цивилките? Оу, не! Това са го знаели. По-скоро е, защото в интернет се разлетяха снимки на оръжията, с които Кадафи се отнася "жестоко" към "своя народ".

И понеже така и така, тия оръжия са наши, дай да фанем па да изсипем и тия, дето ги правим от толкова време и се чудим де да ги изсипем. В Ирак работата не потръгна - дай да видим в Либия камилите дали ще издържат, а?

Колкото повече общувам с животните - толкова повече се отвращавам от хората.

Най-добрия сценарий, който може да се случи на тая смотана планета, е... Да дойдат Вогоните.

Ако делфините случайно изчезнат - да знаете, че последните им думи са били:
So Long, and Thanks for All the Fish!

2 коментара:

  1. По повод съдбата на полковник Кадафи, българският народ има една много хубава поговорка: "Каквато го е люлка залюляла, такава го е и мотика закопала".

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, Ди. Много, много, много ми хареса. Благодаря.

    ОтговорИзтриване