четвъртък, февруари 19, 2009

09.02.2006 11:21 - Забранено за непушачи!

Искам да се извиня предварително на всички, които отказват цигарите в момента, но присъствието ми днес е пряко свързано с пушенето. Не мога да разбера едно нещо…Защо се отказахте толкова лесно от цигарите?
Вярно – вреден навик! Скъп! Но сега – малкото останали пушачи като мен са силни! И Няма как да е иначе, след като даваме “всичките пари батенце” за папируските!
Днес дойдох малко по рано на работа. По ред причини. И логично, след разтоварването на дисагите – взех кафето, намачках добре скъпата първа цигара за деня и я запалих.

Обикновено в работата нямам много време за пушене, но днес беше по-различно. Реших, че ако ще пуша – то поне да пуша до край! Бавно и с огромна наслада осъзнах, че въпроса не е само “да пушиш”, а “да пушиш с удоволствие”! Честна дума! В дългите години натрупан стаж като пушач едва сега разбирам, че ако пушиш по-малко, но с кеф – намираш смисъл от даването на 4 лева за цигарите.
Това не е ода, с която да се върне модата на пушенето в тоалетните. Това е любов! Любов, осъзната дълги години след началото на връзката ми с тютюна! А когато порасна – ще звуча и ще изглеждам като Васа Ганчева! Само котарака няма да е Хохо, а Дебелия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар