четвъртък, февруари 19, 2009

13.08.2006 13:16 - FarmTastic Four!

Не, няма да ви разказвам за ферми, кравички или да се шегувам с безинтересни холивудски продукции. Но това, което ще последва е достойно за поредния балкански филм. Нещо като Бал-Кан-Кан!

Тази сутрин беше чудесна. Наспиваш се, след това с удоволствие си измиваш очите, дори имаш намерения да изненадаш половинката като направиш кафе. Но липсваше нещо. Нещо, от което започнаха моите неволи на потребител.

От както падна покрива на Билла в китния ми квартал се оказа, че нито едно от изтърбушените магазинчета не работи в неделя сутрин. Което малко ме учуди.

И нямаше друг начин. Трябваше да отида до FarmTastico.

Не бях предвидила да ходя до там, но така се случи.
На излизане от вкъщи взех само 4 лв. (Four) защото имах желание и намерение да взема само бисквити.

Така или иначе, стигнах до FarmTastico и по пътя за бисквитите срещам прИмоция.

Не сФирка за 5 лв., а котешка храна за 1.89 лв.

Казвам си: „Чудесно! Тъкмо и Дебелия котак ще намаже”, грабвам котешката храна, минавам през бисквитите, взимам едни обичани от всички вкъщи за 1.92 лв. и съм сигурна, че скромната сума от 4 лева не само ще ми стигне, но ще ми останат и няколко стотинки, които да оставя на касата в знак на благодарност и вечна дружба.

И стигам до касата!

Преди мен, едно младо семейство оставиха 100 лв. за кашкавали, меса и разни други неща от първа необходимост. В този момент, зад мен един татко говори по телефона и се закача с дъщеричката си, докато тя седи на специалния детски трон в количката за пазаруване.
Идилия!

Ето, идва и моя ред.

Казвам „Добър ден”, усмихвам се, но не зная, че тази усмивка след секунди ще замръзне, когато (очевидно новата) касиерка ми изтропва:

„Четири лева и 12 стотинки”.

- МОЛЯ!?!!!!!
- Четири лева и 12 стотинки...
- Но на котешката храна имаше еееееееееееей тоооооооооооооооолоква етикети, на които цената беше 1.89!
- Е да, но на мен тука ми показва, че е 2.20!
- Но това е безобразие! Защо тогава стои такъв етикет там?
- Не зная, аз не слагам етикетите, на мен тук ми пише толкова!
- Ами добре тогава, няма да взема котешката храна!

Следва момент на объркване, в който аз и подавам стисканите с такова желание 4 лв., тя отваря касата, прави някакви операции, за да махне котешката храна от общата сума (но не пуска 4-та лева), в един момен вижда, че са повече, въща ми 2, аз не спирам да нареждам, че това е безумно, човекът с момиченцето каза, че се случвало често, касиерката съвсем се обърка, аз си взех 2-та лева, бисквитките, цигарките, запалката, палтото от закачалката и реших, че повече никога няма да пазарувам във FarmTastico!

Съветвам ви и вие да не го правите!

Ами представете си семейството, което преди мен остави 100 лв.?
Колко пари им струва НАИСТИНА тяхната сметка?

Няма коментари:

Публикуване на коментар