четвъртък, февруари 19, 2009

17.12.2008 15:26 - Срещу кого точно ще ми протестирате?

Милите и изхвърлени от обществото студенти в София ще стачкуват. Това научих днес. В гневен призив към "народа" те обявяват, че ще излязат на стачка. Оправданието?

Нелепа смърт на едно младо момче и една огромна човешка драма.

Пълно лицемерие.

Бас ловя, че всички тия келеши, които са се подигравали със загиналото момче, докато са учили заедно, сега намират в неговата смърт оправдание да си разнообразят живота и да излязат на стачка.

А срещу кого ще стачкувате?

"Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени. Призоваваме всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с нашите проблеми и проблемите на цялото ни общество да ни подкрепят в нашето начинание."

Извинете ме, но какви са проблемите на студентите?

Масово учат някакви специалности, от които нищо не разбират и дори не полагат усилия да разберат. Те не ходят на лекции, получават дипломите си даром и утре аз, близките ми и още по-лошо - децата ми ще завися от подобен "специалист".

За тях студентски град е мястото, където се спи безплатно, ползва се градски транспорт безплатно, яде се почти безплатно и е пълно с кръчми, в които можеш да се напиеш безпаметно в поне 4 от 7-те дни в седмицата. И пак почти за без пари.

И тези безотговорни хора ще стачкуват? Срещу какво? Или понеже сте гледали клипа на Слави Трифонов сте готови да излезете на улицата и да стачкувате с неясна цел и с лицемерно оправдание?

"Ама нямало полиция, нямало това, нямало онова". Едно време, няколко поколения преди вас, също студенти, излязоха и протестираха. Тогава пак беше срещу държавата и по-конкретно срещу "полицейщината" в държавата. Сега ще стачкувате, за да върнете полицейщината?

И нима смятате, че вие сте нещо по-различно от държавата? Хвърляте боклука си през прозорците и чакате "държавата" да го почисти? Живеете по-мизерно от братята в Столипиново и псувате срещу държавата.

Държавата - това сте вие. Няма как да протестирате срещу себе си! По-добре си налягайте парцалите и оправдайте огромната инвестиция, която родителите ви са вложили във вас. И моля ви - не ми пречете утре да стигна до работното си място. Не пречете и на останалите, които се опитват да изкарат парите си с труд, за да си платят сметките и данъците.

Искрено ваша,
Будна Съвест

Няма коментари:

Публикуване на коментар