понеделник, ноември 16, 2009

Да си заключиш ума!


Когато е казано, че жена не трябва да се занимава с някои неща, съдбата й праща знаци.

Днес, с най-голямо удоволствие, на път за вечерните ми лекции реших да сменя проблемния първи бушон на Маргарита (Шкодата). Купувам аз нови предпазители (бушони) от бензиностанцията, в която заредих, продължавам към университета, намирам си място за паркиране и се почва!

Първо се усетих, че трябва да заема доста неестествена поза, за да виждам какво точно правя. След това схванах, че нямам необходимите инструменти. Накрая се сетих за пиличката за нокти!

Шат-шат, нинджа стайл и пилата вече се подбождаше, за да извадя бушончето. То отскочи и се скри под мокета(все пак говорим за автомобил, облицован в мокет, за да се чувстваш като у дома си).

Оказвам се в ситуация, в която нямам представа колко ампера е бушона, не мога да извадя стария, нямам мануал, но за сметка на това имам празно място и около 30-тина бушона, готови да го запълнят.

Следва - "обади се на приятел". Първо се сещам за Макс (един младеж от фен-клуба на Шкода)! Звъня му и му разказвам какво съм направила. Той, съвсем категорично ми казва - 15 А.

- Ама как 15! Не може да е 15! Имам бушони от по 5, 8, 16 и т.н.
- Ами 15 е, ама слагай смело 16.
- Сигурен ли си?
- Слагай, бе! Нямаш никакви проблеми.

Разколебана, звъня на младежа (винаги проверявам от втори източник), разказвам му какво съм сторила и с какво разполагам. И той ми каза, че няма проблеми да е 16 ампера. Трудно, но го поставих проклетия му бушон!

Проверих дали имам аварийни, светлина в купето и клаксон, и доволна и щастлива от живота, прибирам малката си дамска чантичка в "скрития багажник", взимам учебниците, натискам палеца на вратата, излизам, тряяяяяяяяяяяяяяяс.... И в този момент осъзнавам каква огромна глупост съм направила.

В дамската ми чанта останаха както всички документи, така и телефона + ключовете за Шкодата. Последните - на една връзка с тези от нас.

Прекрасно! Оказвам се в следваща и още по-опасна ситуация: без телефон, със заключена кола, в която се намират ключовете, и тъпото усещане, че съм изключително куха блондинка.

Това забавление ми костваше 1 загубен час, 4 лв. за такси, 20 лв. за ключар и още 8 лв. за резервен ключ.

Сега вече знаете как се сменя първи бушон в Шкода 120L.

p.s. Поради повишеният интерес относно Маргарита - ето я и нея:

7 коментара:

 1. От грижливите ръце на предният й собственик. И имам големи планове за нея! :)

  ОтговорИзтриване
 2. Леле Динки, костенурчо ли караш.Много са джиджени тия, заедно с москвич 12 са ми ретро фетиши.
  За 10 кинта на врата, преди правеха централно.Ама не знам дали за Маргарита ще се навият, зер какичка е.
  Ти на твоята хубаво име си и измислила, моите бяха последователно Пончо, Маруся, Пиреус и Денислав.Сега имам друга, още е безименна

  ОтговорИзтриване
 3. Тъй, Тъй! Маргарита до една година ще е като извадена от МотоТехника. :) Много съм й се наточила. Идеята е да видим коя от двете ни ще излезе по-голям инат. :) Скоро влизаме в бокса за смяна на магистралата за антифриза и за смяна на всички хидравлични магистрали (за съединител и спирачки).

  ОтговорИзтриване
 4. :)) Да й пратиш поздрави и много да я нацелуваш! Аз си имам Клио, което много своенравно, нежно и капризно, ще ги миийтнем да си обменят идеи. Но някъде нашироко, че не мога да паркирам на тесни пространстрва, разбирай каквито и да е улици:)
  Поздрави: Нели

  ОтговорИзтриване
 5. Ха!
  Както казват младежите - "В голем филм си се вкарала!"
  Поздрави за бойното кръщение. Иначе в това - с клщчовете вътре, и аз съм голям майстор. От подобни упражнения прозоврецът на бившата ми кола накрая падаше сам, само от поглед. Понеже го свалях с юнашки напън, колчем си заключех връзката от вътрешната страна. Има известен шанс да може да я отключваш без ключове, ако системата на вратата е каквато предполагам. Само трябва да погледна някой подобен автомобил.А за бушоните - има си едни специални щипки за изваждането им. Би трябвало да ги има в няколкото магазина за соц-части. Ако не - нападаш първата срещната авто-моргаа и обезкостяваш някоя жертва. ;-,

  А в момента един приятел е тръгнал да продава едно Рено 4 - абсолютна ретровска кола! И на мен ми текат лигите !

  ОтговорИзтриване
 6. хахаха, леле. Е пак си се оправила...

  ОтговорИзтриване