четвъртък, февруари 19, 2009

15.02.2006 15:46 - ПРО-ПАГАНДА!

Предполагам, че няма чове, който като дете да не е следил любимите си комикси. Моя например беше в списание Дъга и се разказваше за щъркела Чоко и жабата Боко, които противно на очакванията на Майката Природа съжителстваха добре. Но децата в щатите са пораснали с герои като Супермен, Спайдърмен и Батнам. За последния ще ви разкажа сега…

Отегчен да си мери силите с “обичайните заподозрени”, Батман отправя поглед към по-предизвикателни цели – Осама бин Ладен.
Илюстрованият роман “Свещен ужас, Батман!” от създателя на човека-прилеп Франк Милър противопоставя известния герой на членове на “Ал Кайда”, които нападат Готъм Сити. Според автора, които вече е написал 120 от предвидените 200 страници на книгата, тя е “безцеремонна пропаганда”, в която Батман се разправя с терористи от “Ал Кайда”. Да – безцеремонна пропаганда е точното определение за играта с огъня на Батман. Според Милър използването на герои от комиксите за пропаганда не е от вчера. “Супермен победи Хитлер. Същото направи и Капитан Америка. Това е една от причините за съществуването на тези герои”, допълва американският автор.

Очаквайте скоро R2D2 да се разправи с антиглобалистите, Marvin – да депресира защитниците на кафявите мечки , а Джар Джар Бинкс – да се пребори със законите на всички страни по света и да забрани силиконовите импланти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар