понеделник, април 09, 2012

Няма място за приказки по време на страстната седмица 1/5


Очевидно е, че в днешно време много от нас не вярват на приказки.

Последната започна с кръв и съвсем скоро ще завърши с кръвопролитие, тъй като професор Ботьо Тачков, обезобразен от глутница кучета (стопанисвани от Столична община и обгрижвани от Екоравновесие), почина след тежка и неравна борба за живот.

В следствие на тази негова смърт, за която пряка вина и отговорност трябва да се търси в бездействието на институциите на общинско и национално ниво, съвсем скоро ще започнат да текат реки от кучешка кръв по улиците в цялата страна.

Ако си на мнение, че няма друг правилен начин за справяне с кучешката популация, освен избиването им - прочети това.

Ако след прочитането на статията все още си твърдо убеден, че масовата екзекуция на кучета "ще оправи нещата" - провери колко струва евтаназията на едно куче среден размер (около 20 кг.).

Ако след всичко това ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАШ, че си готов да пролееш кръвта на тези кучета, не ми остава нищо друго, освен да те зарадвам.

Понеже седмицата е Страстна, а кучешката дискусия повече от страстна, реших във всеки един от дните ѝ да ти показвам по една снимка.

Снимка, от която, ако извърнеш поглед - значи си точно толкова способен да пролееш кръв, колкото си мисля. А, ако не извърнеш поглед - поне ще съм ти доставила нужната доза кръв за деня.

Моля, заповядай! И не забравяй две неща:

1 - утре ще има поредна доза топла, наситена и лепкава кръв
2 - границата между днешното: "Да изтрепем помиярите" и (твърде-вероятното утрешно) "Да изтрепем мангалите" е по-тънка от лед.

8 коментара:

  1. Хубава снимка! По твоята логика ти погледни това http://www.bulgarica.com/wp-content/uploads/2009/10/Dete-nahapano-ot-kuche-pomiar.jpg и си представи, че това е твоето дете, ( ако имаш такова ) нахапано от помияр. Как се чувстваш сега?

    ОтговорИзтриване
  2. Никак. Смятам, че изобщо не си положил/а труд да вникнеш в причината на проблема. Смятам, че не си прочел/а статията на Ивайло Стоименов, а си решил/а да мислиш и пишеш първосигнално. Смятам също така, че си представител на мнозинството.

    ОтговорИзтриване
  3. Присмял се щърбел на хърбел!:D Да не би твоето мислене/писане не е първосигнално? Да не би да целеше някаква друга реакция с тази твоя снимка на изкорени рибки? Каквото повикало - такова се обадило!

    ОтговорИзтриване
  4. На никого не се присмивам. Напротив. Тези "изкормени рибки" са филето, което готвиш за вечеря на семейството си. Но, когато помислиш, че преди да станат на филе някой е извадил карантията им, а кръвта им изтича в канализацията - извърташ поглед и се правиш, че не си го видял/а.

    В същото време в милата ни столица някой пръсва с пистолет главата на другиго. Намират го децата, които си играят наоколо. Този с попиляния мозък по улицата още диша - а децата съвсем спокойно отиват и разказват на баба си, че на улицата има все още дишащ човек без половин глава.

    Не, проблема изобщо не е в кучетата! Проблема е в претръпналото ни и безчувствено общество. Общество, в което дори на децата не им прави впечатление, че на улицата лежи дишащ човек с пръсната глава.

    ОтговорИзтриване
  5. Не можеш да сравняваш убийство на човек и убийство на животни с цел изхранване. Някак си прекалено детско ми звучи! Да не би да си вегетарианка, защото това ще обясни наивното ти поведение с което се опитваш да ни накараш да се почувстваме зле докато гледаме снимките на тези изкормени рибки. Ако трябва да си призная, само ми се дояде риба от тях. Да! Защото да ядеш риба е нормално и хората ядът риба от векове, но за да я изядеш първо трябва да е убиеш.. нали така? :D Същото може да се каже и за пилетата, кравите, прасетата, овцете, козите и т.нат. и т.нат.

    Но да се върнем да темата за кучетата с която всичко започна. Ако си мислиш, че съм някой, който смята, че е нормално да се стрелят кучетата по улицата - не съм! Не смятам, че това е нормално, но смятам, че там не им е мястото и трябва да се приспят агресивните такива, а всички останали и тези, които си имат дом да се кастрират, за да не се размножават и изхвърлят малките им на улицата. Сега надявам се ти стана ясно? Или още си мислиш, че съм от "масата" хора, които искат да стрелят по кучета?

    Чао от мен, защото нямам желание да разяснявам наново нещата от живота.. отивам да си сготвя дивия заек, който отстрелях наскоро. Ще го правя задушен с картофи... става уникално вкусен, надявам се знаеш?

    ОтговорИзтриване
  6. По отношение на кучетата сме на едно и също мнение, като изключим популярната в последните няколко седмици мантра: "да се приспят агресивните". Някой даде ли точна дефиниция на "агресивни"?

    Акулите също убиват хора. Дай да приспим и тях, защото по всичко личи, че и те са агресивни.

    Хората убиват хора - да приспим и тях, защото очевидно са агресивни!

    п.с. не ям заешко.

    ОтговорИзтриване
  7. Ама защо по дяволите даваш като аргумент акули, глупаво е, признай си! Ама мега глупаво! Или си признай тогава, че виждаш акули по улиците на София! :D Което ще обясни всичките ти писания!

    Факт е че кучето е домашно животно и мястото му не е на улицата. Факт е че прекарало известно време на улицата се събужда дивото в него от периода му преди да стана най-добрия приятел на човека и напада безпричинно хора и други животни, дори да е нахранено, само и само защото инстинктите му са такива - ето това е агресивно бездомно куче. Има логика нали? Това е предвидено в закона, и се определя от комисия. Но за съжаление от прекалено много "природозащитници" и възможността за пускане на кучето на улицата с така наречения надзорник, този закон не се спазва и няма за сега кучета окачествени като агресивни и респективно приспани.

    О, сега виждам, че пак даваш за пример убийство на човек. Ама ти сериозно ли? Не, не.. както казах вече, нямам намерение да обяснявам нещата от живота. Смятам, че си губиш времето с несполучливи провокации и ти препоръчвам да си намериш някакво друго занимание от това да пишеш тези неща. Нямам намерение да отворя тази страница отново, така че не си прави труда ми отговаряш. Пожелавам ти всичко най-хубаво!

    ОтговорИзтриване
  8. Опитай се да помислиш по-задълбочено над въпроса: Кой има изгода от многото бездомни кучета?

    а) хората, които ги хранят
    б) хората, които биват нахапани от бездомните кучета
    в) тези, които получават по 280 лв. от общинския бюджет за залавянето на 1 бр. улично куче?

    Не ми отговаряй. Ако няма кучета на улицата - няма кой да прибира по 2 милиона лева годишно за несвършена работа.

    ОтговорИзтриване